torsdag den 16. juni 2011

Mosevand?Selvom det har lignet mosevand, der har ligget i en stor plastboks i min kælder de sidste 4 dage, så er det nu endt med at blive til de lækreste gyldne dråber hyldeblomstsaft. Tænk at der kunne blive så meget ud af den lille busk. Der blev knap 7 liter og det skal så blandes i forholdet 1:4, så nu tror jeg da at vi har nok! Der er også allerede blevet delt ud til 3 af vores naboer på vejen.
Det smager altså fantastisk..

4 kommentarer:

 1. Mums - håber der er lidt tilbage, næste gang vi ses. Kommer der en opskrift? - Hvis nu jeg tager mig sammen og låner lidt hylleblomster ovre i parken :o)

  SvarSlet
 2. Hvor ser det lækkert - håber på at min far kommer forbi i weekend med hyldblomster fra hans have, har nemlig ikke selv nogle.

  SvarSlet
 3. På mystisk vis er hylden vokset op inde i min hæk. Det er jo skønt når man altid har ønsket sig sådan en i sin have! De er vist ret taknemmelige, så nu har jeg fjernet den omkringliggende liguster i håb om at den vil vokse sig endnu større til næste år.

  Jeg må indrømme at det var lidt på slum, men ca sådan gjorde jeg:

  200-250 skærme, 3 øko citroner i skiver (den ville ikke blive dårligere af flere) og 2 breve citronsyre overhældes af 5 l. kogende vand. I noget af vandet havde jeg opløst 4 kg sukker og 500 g brun farin. Og så kigger vi ikke mere på sukkerindholdet, tak!! ;)
  Der findes sikkert et utal af opskrifter, men den her smager himmelsk.

  SvarSlet
 4. ...glemte helt at skrive at blandingen har trukket et køligt sted i 4 dage, hvorefter jeg har siet og efterfølgende filtreret det igennem et klæde. Herefter en lille sjat atamon i, så det kan holde sig lidt længere og ned i rene, skoldede og atamonskyllede flasker. :) mums

  SvarSlet