søndag den 10. juni 2012

Foccacia brød

Jeg elsker godt brød.. Og det er selvom min mave altid brokker sig, når jeg får for meget af det..
Denne opskrift har fulgt mig i ca 13 år. Den er latterlig nem, men smager så utrolig godt!

Jeg bruger den egentlig som en grundopskrift til al slags brød, flutes og boller, og blander i hvad jeg nu lyster. Det kan være gulerødder, femkornsblanding, oliven, fuldkornsmel eller durummel.
Hvis man bager foccacia, er det klart at foretrække, at erstatte en del af hvedemelet med durum.

Til et stort eller 8-10 små foccacia:

1/2 l lunken vand
25 g. Gær
1/2 dl. Olivenolie
1 spsk. salt
7-800 g hvedemel

Til toppen godt med
Olivenolie
Havsalt
Tørret rosmarin

Gæren røres ud i det lunkne vand, tilsæt olie, mel og salt. Æltes godt og grundigt. Jeg plejer at give den ca 5 min på røremaskinen.
Hæver til dobbelt størrelse lunt og tildækket i ca 1 time. (eller natten over med lidt mindre gær, hvis man ønsker den koldhævet)
Æltes godt igennem igen. Deles til store flade boller, eller et stort brød i en bradepande.
Efterhæver ca 1/2 time.
Lav fordybninger i dejen med fingrene, stænk rundhåndet olivenolie over, drys havsalt og rosmarin på og bag de små brød 12-15 min, det store 25-30 min i ovnen ved ca. 225 grader.
Hold øje, -resultatet skal være sprødt og gyldent.

6 kommentarer:

  1. Umm elsker det brød og nu har jeg opskriften - Tak smukke :-)

    SvarSlet
  2. Mums hvor ser det bare godt - elsker også bare brød, men figuren har ikke så godt af det.

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, det er rigtigt nok. Hvidt brød godt mættet med olivenolie, er ikke ligefrem slankekost... -Men det er godt! ;)

      Slet
  3. Det ser altså godt ud! Må prøve denne opskrift ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skal du gøre. Det smager mums-fili-baba! :)
      Skønt foto af jeres lille familie i øvrigt :)

      Slet